Robotiikka ja digitarinat

Robotiikkaa loppuseminaarissa

Virtuaalivirtuoosit-hankkeen loppuseminaarissa keskityttiin robotiikkaan Cristina Anderssonin mielenkiintoisessa esityksessä. Esitys sai paljon keskustelua aikaan ja kiitosta robotiikan mielenkiintoisesta ja ajatuksia herättävästä esittelystä.

AMMATTIOPISTO TAVASTIA

Digitarinat

Tavastia Resort 360 – matkailu- ja ravitsemisalan oppimisympäristöön on tuotettu runsaasti erilaisia oppimista edistäviä videoita:

  • hotellin vastaanoton asiakaspalvelutilanteet – opiskelijat esittävät vastaanottovirkailijoita ja asiakkaita erilaisissa tilanteissa ja eri kielillä
  • matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisten haastattelut
  • matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisten työnäytteet
  • työ- ja asiakasturvallisuuteen liittyvät ohjevideot
  • baarityöskentely – drinkkien valmistamisen ohjevideot

 

VANTAAN AMMATTIOPISTO VARIA

Digitarinat

Varian marata-alan opiskelijat ovat tehneet videoita mm. à la carte -tarjoilusta. Tekniikan alalla tehtiin videoita hitsauksesta. Videot ja tietoa hanketyöstä löytyy kohdasta NFC/RFID.

Robotiikka

Varian ICT-alan opiskelijat toteuttivat syksyllä 2016 robotti-projektin. Projektissa oli mukana 1 opettaja ja 10 opiskelijaa kahdesta ICT-alan ryhmästä (OJSATTN15B ja 15C). Opiskelijat toteuttivat robottiprojektin, jossa rakennettiin ja ohjelmoitiin robotteja. Projekti pilotoi kaikille ammatillisen koulutuksen aloille soveltuvaa robotiikka-sisältöä. Rakennus- ja ohjelmointiprojekti perhedyttää hyvin robotiikan perusteisiin. Opiskelijat aloittivat ohjeen kirjoittamisen vastaavan sisällön käyttämiseksi eri aloilla. Tällä tavalla hyödynnettiin oppilaitoksen opiskelijoiden osaamista ja voidaan jatkossa tehdä robotiikkaa tutuksi laajemminkin oppilaitoksen sisällä.