Ammattiopisto Tavastia

ammattiopisto tavastia värilogo

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on ammatillista ja yleissivistävää koulutusta sekä nuorille että aikuisille tarjoava koulutuskuntayhtymä. Siihen kuuluvat Ammattiopisto Tavastia,  Hämeenlinnan seudun oppisopimustoimisto, Lukioliikelaitos Tavastia sekä Vanajaveden Opisto, joka on Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan kuntien kansalaisopisto. Vakituista henkilökuntaa on 480 ja opiskelijoita 5200. Kuntayhtymän 6 jäsenkuntaa ovat: Akaa, Hattula, Hämeenlinna, Janakkala, Pälkäne ja Urjala.

Ammattiopisto Tavastia on toisen asteen ammatillinen oppilaitos, jossa on yli 3000 eri ikäistä opiskelijaa. Oppimisympäristöjä uudistetaan kaiken aikaa ja erityisenä painopisteenä on tieto- ja viestintätekniikka, jota sovelletaan kunkin koulutuksen kohdalla siihen parhaimmin soveltuvalla tavalla.

Matkailukilta Original on osa valtakunnallista Kiltakoulut-verkostoa, johon kuuluu noin 30 eri aloja edustavaa kiltakoulua (kiltakoulut kartalla). Kiltakoulut-toimintamallissa aktiiviset ammatin opiskelijat hankkivat somea ja mobiilia hyödyntäen vahvan ammattitaidon ja työelämävalmiudet. Yrittäjämäinen asenne uuden oppimiseen ja toimeen tarttumiseen vievät pitkälle. Tiimityö- ja työnopastustaidot ovat kohdallaan ja oppimaan oppimisen aikana hankitut taidot havainnoida, dokumentoida ja reflektoida työtehtäviä tukevat ammattitaidon kasvua vielä työurankin aikana.

Matkailukillassa opitaan ensisijaisesti tekemällä (learning by doing). Opiskelijat työskentelevät opiskelunsa aikana lukuisissa erilaisissa projekteissa  koulussa ja ennen kaikkea koulun ulkopuolella. Oppimista edistävä yhteistyö matkailualan toimijoiden kanssa on Matkailukillalle tärkeää ja siihen panostetaan paljon.

Yhteisyökumppaneitamme ovat mm. Hämeenlinnan seudun ohjelmapalveluyritykset, tapahtumat, majoitusliikkeet ja ravintolat, matkatoimistot, museot sekä Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehitys Oy. Kansallisella tasolla teemme yhteistyötä mm. Live Nation Finlandin kanssa. Teemme yhteistyötä muiden matkailualan oppilaitosten kanssa, kuten Jämsän Ammattiopisto ja Oulun Seudun Ammattiopisto. Opiskelijamme ovat työssäoppineet viime aikoina kansainvälisesti mm. Englannissa, Portugalissa, Unkarissa, Espanjassa, Thaimaassa,  Namibiassa ja Yhdysvalloissa.

Matkailukillassa voi suorittaa

  • matkailualan perustutkinnon (matkailupalvelujen tuottaja ja matkailuvirkailija)
  • matkaoppaan ammattitutkinnon
  • tapahtumatuottajan ammattitutkinnon

Tavastian virtuaalivirtuoosien blogi avautuu tästä linkistä.

Matkailukilta