Tervetuloa Virtuaalivirtuoosit hankkeeseen!

Virtuaalivirtuoosit hanke on käynnistynyt syksyllä 2015. Hankkeen kantavana teemana on ”opiskelijat kehittäjänä”. Opiskelijoiden mukaan ottaminen kehittämistoimintaan ja toimiminen keskeisinä tekijöinä yhdessä henkilökunnan kanssa on tärkeä osa tätä hanketta. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa opiskelijoiden aktiivista osallistumista sekä erilaisten digitaalisten oppimisalustojen sekä sosiaalisen median ahkeraa käyttämistä.

Digitaalisuuden lisäksi tämä hanke tukee myös erittäin vahvasti BYOD (Bring Your Own Devices)-ajattelua. Yhdistämällä nämä kaksi edellä mainittua asiaa päästään tilanteeseen, jossa opiskelijat voivat oppia ajasta ja paikasta riippumatta omilla päätelaitteillaan.

Hankkeen päätavoite on opiskelijoiden motivaation lisääntyminen, keskeyttämisten vähentyminen sekä läpäisyn tehostuminen.

Hankkeen pääkohdat voidaan tiivistää seuraavasti:

  1. Opiskelijat kehittäjinä
  2. Erilaiset digitaaliset oppimisympäristöt laaja-alaisesti käytettynä
  3. BYOD-ajattelu

Hankkeen tavoitteet tiivistettynä:

  1. Opiskelumotivaation nostaminen
  2. Verkostoituminen ja hyvien käytänteiden jako